Zapečené hermelíny s bramboro-mrkvovou kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
máslo
6 ks brambory
mléko
1 ks cibule
5 ks mrkev
bazalka
2 ks hermelín
1 konzerva kukuřice
sůl a pepř
sůl a pepř
1 ks červená kapie
10 dkg šunkový salám
4 ks větší žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Sýry napříč rozkrojíme, můžeme použít jakýkoli sýr s bílou plísní. Vydlabeme vnitřky, které si dáme bokem. Vydlabané sýry zatím dáme do lednice

  2. Připravíme si náplň: Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme na plátky žampiony, salám pokrájený nadrobno, prolisovaný česnek, kapii na menší kousky, kukuřici. Do orestované směsi přimícháme vydlabané vnitřky z hermelínů a necháme rozpustit, osolíme, opepříme a přidáme bazalku. Touto směsí pak plníme ony hermelíny a necháme je zapéct v troubě na pečícím papíru tak 15-20 min asi při 180°C

  3. Na kaši oloupeme brambory a mrkev a dáme povařit do měkka v osolené vodě. Vodu slijeme přidáme máslo a mléko dle potřeby a směs rozmixujeme, ale ne úplně dohladka občas necháme nějaký ten kousek mrkve či brambor.Podle chuti osolíme a opepříme

  4. Zapečené hermelíny s bramboro-mrkvovou kaší mohou potěšit i vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!