Dršťky po milánsku - Trippa alla Milanese recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 1 ks pórek 1 ks mrkev 4 lístky šalvěj 2 konzervy krájená rajčata 5 dl zeleninový vývar 50 g červené fazole 1 ks řapíkatý celer 1 ks červená cibule mletý černý pepř 1 lžíce extra panenský olivový olej 2 dl červené víno polosuché 50 g sýr Grana Padano 200 g vařené dršťky
Postup Dršťky po milánsku - Trippa alla Milanese recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole si předem uvaříme al dente. Vařené dršťky povaříme ještě 30 minut ve slané vodě s bobkovým listem. Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno.
V hluboké pánvi rozpustíme olivový olej a máslo a restujte najemno nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Jakmile změknou, přidáme dršťky, rajčata (ne kečup), fazole, šalvěj, pepř a nakonec zalijeme zeleninovým vývarem. Dršťky po milánsku vaříme při nízké teplotě asi 3 hodiny. Zhruba půl hodiny před dokončením přidáme asi 2 dl polosuchého červeného vína.
Hotové dršťky po milánsku servírujeme do misek a bohatě sypeme strouhaným sýrem Grana Padano, případně jiným tvrdým sýrem. Ne však eidamem.