Dršťky s uzeným bůčkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 kostka bujón
2 lžíce hladká mouka
4 lžíce uzený bůček
3 lžičky nakládaná okurka
60 dkg vařené dršťky
4 plátky sýr Gouda s pepřem

Postup přípravy receptu

  1. Doměkka uvařené dršťky nakrájíme na menší kousky nebo nudličky. Balený uzený bůček vaříme v páře asi 1 hodinu doměkka. Obal rozstřihneme a šťávu dáme později do omáčky. Po mírném prochladnutí jej i se sladkokyselými okurkami pomeleme na masovém mlýnku. Bůček a okurky jsou na ochucení omáčky, tak si množství můžeme upravit dle chuti. Bůček s okurkami můžeme také nasekat

  2. Dáme si vařit 600 ml vody a dáme do ní uvařené nakrájené dršťky. V deci studené vody si rozmícháme hladkou mouku a omáčku s ní zahustíme. Necháme chvíli za stálého míchání provařit a přidáme bujón dle vlastního výběru. Omáčku ochutíme mletým uzeným bůčkem. Plátky sýra natrháme a necháme v omáčce rozpustit a na závěr omáčku dochutíme okurkami

  3. Dršťky s uzeným bůčkem podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!