Dršťky s uzeným bůčkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 kostka bujón 2 lžíce hladká mouka 4 lžíce uzený bůček 3 lžičky nakládaná okurka 60 dkg vařené dršťky 4 plátky sýr Gouda s pepřem
Postup Dršťky s uzeným bůčkem
Postup přípravy receptu
-
Doměkka uvařené dršťky nakrájíme na menší kousky nebo nudličky. Balený uzený bůček vaříme v páře asi 1 hodinu doměkka. Obal rozstřihneme a šťávu dáme později do omáčky. Po mírném prochladnutí jej i se sladkokyselými okurkami pomeleme na masovém mlýnku. Bůček a okurky jsou na ochucení omáčky, tak si množství můžeme upravit dle chuti. Bůček s okurkami můžeme také nasekat
Dáme si vařit 600 ml vody a dáme do ní uvařené nakrájené dršťky. V deci studené vody si rozmícháme hladkou mouku a omáčku s ní zahustíme. Necháme chvíli za stálého míchání provařit a přidáme bujón dle vlastního výběru. Omáčku ochutíme mletým uzeným bůčkem. Plátky sýra natrháme a necháme v omáčce rozpustit a na závěr omáčku dochutíme okurkami
Dršťky s uzeným bůčkem podáváme s knedlíkem.