Dunajské řezy od Nikči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 ml olej
4 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
20 dkg cukr moučka
28 dkg polohrubá mouka
150 ml teplá voda
krém
25 dkg máslo
4-5 lžic rum
2 lžíce kakao
3 ks žloutek
0 l mléko
15 dkg cukr moučka
10 dkg vlašské ořechy
2 ks vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
1 ks čokoláda
poleva
2 ks šlehačka v prášku Dr. Qetker

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto vyšleháme žloutky, olej a cukr, přidáme vodu, přisypeme mouku s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Bílky vyšleháme nad párou a pozvolna zapracujeme k ostatnímu. Těsto vylijeme do plechu vyloženého pečícím papírem a pečeme asi 30 minut při cca 180 °C.

  2. Mezitím si připravíme pudink: 2 lžíce rumu a 3 žloutky rozšleháme v půl litru mléka společně s pudinky a uvaříme v kaši, kterou necháme vychladit. Máslo na krém utřeme s moučkovým cukrem a vmícháme do něj pudinkovou kaši. Přidáme 2 - 3 lžíce rumu, 10 dkg mletých vlašských ořechů a 2 lžíce kakaa. Vyšleháme v hladký krém.

  3. Krém rozetřeme na vychladlé upečené těsto.

  4. Šlehačku v prášku Dr. Oetker připravíme podle návodu a navršíme ji na krém. Dunajské řezy od Nikči dozdobíme strouhanou čokoládou (nugátová Zora) a dáme do chladu na 2 hodiny zatuhnout.

  5. Dunajské řezy od Nikči nakrájíme a podáváme třeba k odpolední kávičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!