Dunajské řezy od Nikči recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 ml olej 4 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 20 dkg cukr moučka 28 dkg polohrubá mouka 150 ml teplá voda krém 25 dkg máslo 4-5 lžic rum 2 lžíce kakao 3 ks žloutek 0 l mléko 15 dkg cukr moučka 10 dkg vlašské ořechy 2 ks vanilkový pudinkový prášek na ozdobu 1 ks čokoláda poleva 2 ks šlehačka v prášku Dr. Qetker
Postup Dunajské řezy od Nikči recept
Postup přípravy receptu
-
Na těsto vyšleháme žloutky, olej a cukr, přidáme vodu, přisypeme mouku s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Bílky vyšleháme nad párou a pozvolna zapracujeme k ostatnímu. Těsto vylijeme do plechu vyloženého pečícím papírem a pečeme asi 30 minut při cca 180 °C.
Mezitím si připravíme pudink: 2 lžíce rumu a 3 žloutky rozšleháme v půl litru mléka společně s pudinky a uvaříme v kaši, kterou necháme vychladit. Máslo na krém utřeme s moučkovým cukrem a vmícháme do něj pudinkovou kaši. Přidáme 2 - 3 lžíce rumu, 10 dkg mletých vlašských ořechů a 2 lžíce kakaa. Vyšleháme v hladký krém.
Krém rozetřeme na vychladlé upečené těsto.
Šlehačku v prášku Dr. Oetker připravíme podle návodu a navršíme ji na krém. Dunajské řezy od Nikči dozdobíme strouhanou čokoládou (nugátová Zora) a dáme do chladu na 2 hodiny zatuhnout.
Dunajské řezy od Nikči nakrájíme a podáváme třeba k odpolední kávičce.