Krémové dunajské řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
250 g máslo
2 lžíce kakao
500 ml mléko
250 ml mléko
1 ks prášek do pečiva
250 g cukr moučka
5 lžic cukr moučka
ovoce
350 g hera
1 balíček vanilkový cukr
450 g hladká mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání
2 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Heru s moučkovým cukrem a se žloutky utřeme nebo vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a přiléváme vlažné mléko. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků

  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné dáme dvě lžíce kakaa nebo 80 gramů strouhané čokolády na vaření - místo hnědého těsta máme pak mramorové. Druhou polovinu těsta necháme světlou

  3. Vymažeme a moukou vysypeme pekáč, na dno nalijeme tmavé těsto, poklademe ovocem, nalijeme světlé těsto. Dunajské řezy ve středně teplé troubě upečeme

  4. Mléko svaříme s cukrem a pudinkem. Vychladlý pudink postupně zašleháme do změklého másla

  5. Na vychladlý korpus naneseme krém, dobře rozetřeme, polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout v lednici. Polevu můžeme posypat ozdobným sypáním

  6. Krémové dunajské řezy necháme ztuhnout a uležet. Pak je nakrájíme na kostky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!