Rozinkové střevíce s mandlí recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks žloutek
160 g rozinky
1 ks bílek
50 g cukr moučka
100 g polohrubá mouka
10 ml citronová šťáva
140 g vlašské ořechy
loupané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy a rozinky najemno rozmixujeme (umeleme). Směs nasypeme na čistý suchý vál, přisypeme mouku i cukr a přidáme bílek i citronovou šťávu. Vše důkladně rukama propracujeme na hladké nelepivé těsto (můžeme přidat mouku) a uložíme ho do druhého dne do chladničky rozležet

  2. Studené těsto vyválíme na pomoučněném vále na plát o síle asi 5 mm a formičkou z něj vypichujeme střevíce, případně jiné tvary. Střevíce klademe na plech vyložený pečícím papírem a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem s vodou. Na každý kousek přilepíme polovinu mandličky

  3. Rozinkové střevíce s mandlí pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!