Indická rýže s fazolkami a hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
1 ks skořice
2 ks kardamon
3 lžíce kokosová moučka
100 g zelený hrášek
2 šálky rýže basmati
4 ks sušená chilli paprička
100 g zelené fazolky
50 g kořeněná pikantní cizrna
75 g indická bílá mouka
3 lžíce semínka koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme baath masalu. Nasucho opražíme cizrnu. Přidáme indickou mouku urad dhal, sušené mleté chilli papričky a ostatní suroviny. Pražíme nasucho, až začne směs vonět. Cizrna by měla být dobře opražená. Připravenou směs dáme do hmoždíře a nahrubo roztlučeme

  2. Rýži nasypeme do kastrůlku, přidáme 2,5 šálku vody a uvedeme do varu. Nádobu zakryjeme pokličko a snížíme teplotu. Vaříme na mírném ohni 15 minut, poté vypneme sporák a rýži necháme dojít v páře asi 10 minut

  3. Hrášek a fazolky vyloupeme, fazolky pokrájíme. Uvařenou rýži přemístíme do velké mísy a nakypříme vidličkou. Přidáme 4 lžíce baath masaly, dobře promícháme a přidáme fazolky a hrášek

  4. Podáváme teplé. Indickou rýži s fazolkami a hráškem doplňujeme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!