Indická rýže s fazolkami a hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 1 ks skořice 2 ks kardamon 3 lžíce kokosová moučka 100 g zelený hrášek 2 šálky rýže basmati 4 ks sušená chilli paprička 100 g zelené fazolky 50 g kořeněná pikantní cizrna 75 g indická bílá mouka 3 lžíce semínka koriandru
Postup Indická rýže s fazolkami a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme baath masalu. Nasucho opražíme cizrnu. Přidáme indickou mouku urad dhal, sušené mleté chilli papričky a ostatní suroviny. Pražíme nasucho, až začne směs vonět. Cizrna by měla být dobře opražená. Připravenou směs dáme do hmoždíře a nahrubo roztlučeme
Rýži nasypeme do kastrůlku, přidáme 2,5 šálku vody a uvedeme do varu. Nádobu zakryjeme pokličko a snížíme teplotu. Vaříme na mírném ohni 15 minut, poté vypneme sporák a rýži necháme dojít v páře asi 10 minut
Hrášek a fazolky vyloupeme, fazolky pokrájíme. Uvařenou rýži přemístíme do velké mísy a nakypříme vidličkou. Přidáme 4 lžíce baath masaly, dobře promícháme a přidáme fazolky a hrášek
Podáváme teplé. Indickou rýži s fazolkami a hráškem doplňujeme podle chuti.