Indická polévka z červené čočky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks brambory 50 g mrkev 50 g rajčatový protlak 50 g zázvor 1 ks chilli paprička 4 lžíce olivový olej 1 lžíce kari koření 150 g červená čočka 1 l zeleninový vývar 100 g řapíkatý celer 100 g červená cibule 1 kostka zeleninový bujon
Postup Indická polévka z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme, nasekáme nahrubo a na rozehřátém oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme česnek, nastrouhaný zázvor, koření a krátce restujeme
Do základu polévky přidáme protlak, krátce osmahneme a zalijeme vodou a nebo vývarem. Osolíme a ochutíme bujonem
Zeleninu očistíme. Řapíkatý celer a brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kolečka. Zeleninu vložíme do základu a vaříme, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypeme červenou čočku, krátce povaříme, odstavíme z plotny a pod pokličkou necháme dojít, dokud čočka nezměkne
Indickou polévku z červené čočky můžeme zdobit čerstvým nasekaným koriandrem. Indickou polévku podáváme teplou.