Rozinkové kytičky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 lžíce rum
2 ks žloutek
80 g rozinky
100 g mandle
100 g cukr moučka
80 g cukr moučka
120 g cukr moučka
250 g hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
2 lžíce vlažná voda
cukrářské zdobení
2 lžíce citronový sirup
30 g jemně mleté ořechy
120 g máslo nebo Hera
potravinářské barvivo
hladká mouka na podsypání
cukr moučka na podsypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku přesejeme na vál, uděláme do ní důlek a přidáme žloutky. Kolem nasypeme cukr i ořechy, přidáme rozměklé máslo a omyté i okapané rozinky. Ze všech ingrediencí rukama vypracujeme nelepivé těsto (chviličku nám to potrvá)

  2. Vál poprášíme moukou a z těsta vyválíme tenký plát. Formičkou vypichujeme kytičky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Rozinkové kytičky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Upečené kytičky necháme na plechu vychladnout

  3. Mandle spaříme, oloupeme, necháme dobře proschnout a nastrouháme na jemno. Smícháme s cukrem, rumem i citronovým sirupem a vypracujeme nelepivou mandlovou hmotu. Na vále poprášeném cukrem hmotu vyválíme na tenkou placku a formičkou vypichujeme kytičky (polovinu počtu kytiček pečených). Dvě upečené kytičky k sobě spojíme kytičkou z mandlové hmoty, jejíž obě strany lehce potřeme vodou a jemně stiskneme

  4. Prosátý cukr třeme s vodou, citronovou šťávou a barvivem do husté hladké kašičky. Rozinkové kytičky potřeme polevou a posypeme barevným cukrářským zdobením. Polevu necháme zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!