Dušená dýně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 4 lžíce olej 2 ks cibule 1 kg dýně zeleninový vývar podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Dušená dýně recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Oloupeme česnek, nakrájíme cibuli nadrobno a dýni na kostky o hraně asi 2 cm.
Ve velké pánvi nebo širokém kastrolu na oleji zpěníme dozlatova cibulku. Přidáme asi dvě třetiny nakrájené dýně, velmi mírně podlijeme vývarem nebo vodou (a přidáme kostku zeleninového bujónu) a dusíme doměkka. Občas zamícháme. Když se začne dýně rozpadat na kaši, přidáme do pánve zbytek dýně, osolíme, opepříme a dusíme, až je první část dýně kašovitá a později přidané kostky měkké.
Do dušené dýně vmícháme utřený česnek. Čím víc, tím líp.
Dušenou dýni podáváme jako přílohu k houskovým knedlíkům a různým druhům masa. Není třeba zahušťovat moukou, takže je příloha vhodná pro bezlepkovou dietu.