Mrkvová polévka se zázvorem a uzeným tofu recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžička sůl 3 - 4 ks brambory 1,5 l voda 1/4 ks citron 4 - 5 ks mrkev 2 - 3 lžíce olivový olej 2 lžíce čerstvý zázvor 3 ks jarní cibulka 200 g uzené tofu 3 lžíce sušená kořenová zelenina
Postup Mrkvová polévka se zázvorem a uzeným tofu
Postup přípravy receptu
-
Tofu nakrájíme na kostičky. Cibulky očistíme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, oškrábanou mrkev na hrubší kolečka. Česnek oloupeme a rozkrojíme. Zázvor oloupeme, budeme potřebovat kousek velký 2 - 3 cm
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a 2 - 3 minuty osmahneme. Poté vsypeme mrkev, brambory, česnek, sušenou kořenovou zeleninu (kupuji ve zdravé výživě). Přidáme sůl, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mrkvovou polévku na mírném ohni vaříme cca 20 minut. Poté ji tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Přidáme čerstvý zázvor, citronovou šťávu a znovu promixujeme. Podle chuti dosolíme. Na závěr do polévky přidáme kostičky tofu a krátce prohřejeme
Mrkvová polévka se zázvorem a uzeným tofu chutná nejlépe jen tak samotná - bez pečiva. Je příjemně pikantní a díky zázvoru krásně zahřeje.