Šípková omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- cukr sůl 2 dl vývar máslo hřebíček 150 g šípky 1 dl červené víno hladká mouka citronová šťáva
Postup Šípková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka. Nakonec šípky rozmixujeme na protlak
Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem a vmícháme šípkový protlak, červené víno, hřebíček, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Podle chuti omáčku osolíme a osladíme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu. Po chvíli stáhneme plamen a šípkovou omáčku necháme už jen probublávat. Získáme tak sametovou šípkovou omáčku
Šípkovou omáčku podáváme k vysoké, pernaté a černé zvěřině
Foto: Shutterstock.com