Kuřecí směs s lečem a fazolemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 lžíce ocet
2 lžičky solamyl
1 lžička cukr krupice
mletý pepř
1 ks větší cibule
1 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
500 g kuřecí maso
2 lžičky papriková vegeta
1 sklenice zeleninové lečo
1 plechovka červené fazole ve slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, česnek rozkrájíme na slabé plátky, cibuli na půlměsíčky. Zeleninové lečo a fazole scedíme, šťávu z leča nevyléváme a uchováme

  2. Maso zprudka osmahneme na oleji, když je usmažené dorůžova, přidáme k němu cibuli, česnek, paprikovou vegetu, pepř a ještě chvíli opékáme, dokud cibule nezesklovatí. K masové směsi pak přidáme scezené zeleninové lečo s červenými fazolemi a za stálého míchání prohříváme

  3. V hrnku rozmícháme cukr, sójovou omáčku, ocet a solamyl s trochou vody, pak přimícháme i šťávu z leča. Vše nalijeme do usmažené kuřecí směsi se zeleninou a za mírného ohřívání mícháme, dokud šťáva nezhoustne. Dochutíme pepřem a solí

  4. Ke kuřecí směsi s lečem a fazolemi doporučuji usmažit bramboráčky. Doplnit můžeme čerstvou zeleninou a "volským okem?.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!