Široké nudle se třemi druhy sýra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl vegeta 50 g eidam 1 ks hermelín 2 lžíce olivový olej 1 lžička provensálské koření 1 ks střední cibule 5 lžic sterilovaná kukuřice 3 lžíce balkánský sýr 250 g široké nudle 5 ks vařený bílek 1 kostka bylinkový bujón 1 lžička nakládaný kopr
Postup Široké nudle se třemi druhy sýra
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky. Vajíčka uvaříme natvrdo, žloutky vyloupneme a bílky rozkrájíme. Můžeme použít i celá vajíčka. Balkánský sýr rozdrobíme, eidam a hermelín nakrájíme na kousíčky
Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu ve vodě dochucené bylinkovým bujónem. Do vody přidáme i lžíci oleje. Uvaříme podle návodu na obalu al dente. Pak jen nudle scedíme
Na oleji dozlatova osmahneme cibuli, přisypeme česnek, kukuřici a ještě chvíli necháme restovat. Přidáme lžičku nakládaného kopru, trochu vegety a zmírníme teplotu. Vsypeme těstoviny, bílky, sýry a dochutíme provensálským kořením. Pár minut prohříváme, až se sýr začne rozpouštět
Široké nudle se třemi druhy sýra podáváme ještě teplé, ohřívané už nejsou tak dobré.