Dušená hovězí líčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce máslo
200 g cibule
200 g celer
1 větvička rozmarýn
200 g mrkev
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
250 ml červené víno
citronová šťáva
zeleninový vývar
mletý černý pepř
6 kuliček celý černý pepř
700 g hovězí líčka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kusy

  2. Na oleji zprudka opečeme maso z obou stran a přendáme ho do většího hrnce. K výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme zeleninu do světle hněda, vše přidáme i se štávou k masu. Maso a zeleninu podlijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina téměř celá neodpaří. Pak přidáme koření (bobkový list, nové koření, celý pepř a rozmarýn), podlijeme vodou nebo vývarem a zvolna dusíme doměkka

  3. Dušená hovězí líčka vyjmeme a odložíme stranou. Vývar slijeme přes cedník, odstraníme koření a měkkou zeleninu propasírujeme do vývaru. Zeleninovou omáčku podle potřeby dochutíme, vložíme do ní maso a vše prohřejeme

  4. Dušená hovězí líčka se zeleninovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!