Dušená hovězí líčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 lžíce máslo 200 g cibule 200 g celer 1 větvička rozmarýn 200 g mrkev 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 250 ml červené víno citronová šťáva zeleninový vývar mletý černý pepř 6 kuliček celý černý pepř 700 g hovězí líčka
Postup Dušená hovězí líčka
Postup přípravy receptu
-
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kusy
Na oleji zprudka opečeme maso z obou stran a přendáme ho do většího hrnce. K výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme zeleninu do světle hněda, vše přidáme i se štávou k masu. Maso a zeleninu podlijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina téměř celá neodpaří. Pak přidáme koření (bobkový list, nové koření, celý pepř a rozmarýn), podlijeme vodou nebo vývarem a zvolna dusíme doměkka
Dušená hovězí líčka vyjmeme a odložíme stranou. Vývar slijeme přes cedník, odstraníme koření a měkkou zeleninu propasírujeme do vývaru. Zeleninovou omáčku podle potřeby dochutíme, vložíme do ní maso a vše prohřejeme
Dušená hovězí líčka se zeleninovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovými noky.