Tužebníkový sirup recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 1 l voda 2 ks citron 1 kg cukr krupice 10 g kyselina citronová 320 g tužebník květ bez stopek
Postup Tužebníkový sirup
Postup přípravy receptu
-
Čerstve natrhané květy tužebníku zbavíme stopek a drobných broučků. Vodu svaříme s cukrem a kyselinou citronovou, necháme vychladnout na cca 40 °C. Nálev důkladně promícháme s květy a na plátky nakrájeným citronem. Necháme v chladu odstát 2 - 3 dny
Po vylouhování přefiltrujeme přes plátno na ovocné šťávy. Šťávu zahřejeme na 80 °C cca 10 minut
Horké plníme do vyvařených lahví, hrdlo doplníme malou vrstvou alkoholu až po okraj, uzavřeme a zchladíme ve studené vodě
Tužebníkový sirup podáváme podle chuti.