Tužebníkový sirup recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

1 l voda
2 ks citron
1 kg cukr krupice
10 g kyselina citronová
320 g tužebník květ bez stopek

Postup přípravy receptu

  1. Čerstve natrhané květy tužebníku zbavíme stopek a drobných broučků. Vodu svaříme s cukrem a kyselinou citronovou, necháme vychladnout na cca 40 °C. Nálev důkladně promícháme s květy a na plátky nakrájeným citronem. Necháme v chladu odstát 2 - 3 dny

  2. Po vylouhování přefiltrujeme přes plátno na ovocné šťávy. Šťávu zahřejeme na 80 °C cca 10 minut

  3. Horké plníme do vyvařených lahví, hrdlo doplníme malou vrstvou alkoholu až po okraj, uzavřeme a zchladíme ve studené vodě

  4. Tužebníkový sirup podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!