Dušená kachna ala segedín recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
kmín
2 lžíce sádlo
0.5 dl bílé víno
1 ks velká cibule
0.2 dl kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
50 dkg kysané zelí
1 ks malá kachna
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a prolisovaný utřený česnek. Zasypeme mletou sladkou paprikou, zamícháme a trochu podlijeme vodou.

  2. Na základ přidáme očištěnou a na 8 kusů naporcovanou kachnu, osolíme, okmínujeme a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Potom přidáme překrájené kysané zelí i s lákem a dusíme doměkka. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, ochutíme vínem a krátce povaříme.

  3. Nakonec do kachny ala segedín vmícháme zakysanou smetanu a společně prohřejeme.

  4. Dušená kachna ala segedín chutná dobře s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!