Dušená kachna ala segedín recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl kmín 2 lžíce sádlo 0.5 dl bílé víno 1 ks velká cibule 0.2 dl kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce mletá sladká paprika 50 dkg kysané zelí 1 ks malá kachna podle potřeby voda na podlití
Postup Dušená kachna ala segedín recept
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a prolisovaný utřený česnek. Zasypeme mletou sladkou paprikou, zamícháme a trochu podlijeme vodou.
Na základ přidáme očištěnou a na 8 kusů naporcovanou kachnu, osolíme, okmínujeme a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Potom přidáme překrájené kysané zelí i s lákem a dusíme doměkka. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, ochutíme vínem a krátce povaříme.
Nakonec do kachny ala segedín vmícháme zakysanou smetanu a společně prohřejeme.
Dušená kachna ala segedín chutná dobře s houskovým knedlíkem.