Kuřecí prsa s bylinkovou krustou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1 ks žloutek 1 lžíce hořčice 1/2 lžičky estragon mletý černý pepř 2 ks kuřecí prsa s kůží 1 lžíce usekaná petrželka 1 lžička drhnutý tymián bílé víno nebo vývar
Postup Kuřecí prsa s bylinkovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme bylinkovou směs. V mističce utřeme hořčici, olej a žloutek. Vmícháme tymián, usekanou petrželku a estragon
Kuřecí prsa i s kůží omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži prsou naneseme rovnoměrně bylinkovou směs a přendáme je do pekáčku
Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme do ní potřená prsa. Po 15 minutách pečení podlijeme asi 4 lžícemi vína nebo vývaru. Teplotu zmírníme na polovinu a necháme ještě 10 minut dopéci
Kuřecí prsa s bylinkovou krustou podáváme s opečenými brambory, zeleninovou oblohou a podle oblíbenosti s nejrůznějšími dipy.