Dušená kančí plec na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl vývar 250 g cibule 4 - 5 lžic sádlo 2 lžíce rajčatový protlak 1,5 lžíce hladká mouka drcený kmín 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 250 ml černé pivo 800 g kančí plec 1 lžička mletá uzená paprika
Postup Dušená kančí plec na pivu
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno
Připravíme si cibulovou jíšku s paprikou. Na pánvi na části sádla opečeme cibulku dozlatova, pak vmícháme sladkou a uzenou mletou papriku. Jakmile paprika zpění, směs zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání vše ještě asi 2 minuty restujeme. Potom pánev odložíme mimo teplo a necháme zchladnout
Nakrájené maso orestujeme v hrnci na zbývajícím sádle dorůžova. Maso ochutíme kmínem, česnekem a rajčatovým protlakem. Vše krátce opečeme a přidáme cibulovou směs z pánve. Vše podlijeme pivem a zvolna dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme podle potřeby vývarem
Dušenou kančí plec na pivu rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem nebo noky.