Dušená kančí plec na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
vývar
250 g cibule
4 - 5 lžic sádlo
2 lžíce rajčatový protlak
1,5 lžíce hladká mouka
drcený kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
250 ml černé pivo
800 g kančí plec
1 lžička mletá uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno

  2. Připravíme si cibulovou jíšku s paprikou. Na pánvi na části sádla opečeme cibulku dozlatova, pak vmícháme sladkou a uzenou mletou papriku. Jakmile paprika zpění, směs zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání vše ještě asi 2 minuty restujeme. Potom pánev odložíme mimo teplo a necháme zchladnout

  3. Nakrájené maso orestujeme v hrnci na zbývajícím sádle dorůžova. Maso ochutíme kmínem, česnekem a rajčatovým protlakem. Vše krátce opečeme a přidáme cibulovou směs z pánve. Vše podlijeme pivem a zvolna dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme podle potřeby vývarem

  4. Dušenou kančí plec na pivu rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!