Dušené kořeněné vepřové maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 l vývar 1 ks cibule 125 g dýňová semínka 1 lžíce citronová šťáva 0 lžiček mletý kmín 0 lžiček mletý černý pepř 1 kg libové vepřové maso podle chuti sůl
Postup Dušené kořeněné vepřové maso recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Dýňová semínka nasekáme na jemno. Maso nakrájíme na velké kostky a vložíme do kastrolu.
K masu přidáme vývar, kmín, pepř, sůl, nasekanou cibuli a česnek. Na mírném ohni pod pokličkou vaříme maso do změknutí asi 2 hodiny. Pak přidáme dýňová semínka a necháme 5 minut vydusit, aby směs zhoustla. Nakonec podle chuti okořeníme, přisolíme a přidáme citronovou šťávu.
Dušené kořeněné vepřové maso podáváme jako hlavní chod s vařenou rýží.