Dušené kotletky s kapií recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
hladká mouka
masový vývar
4 ks zelená kapie
mletý kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
vepřové sádlo
4 ks vepřová kotleta s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zelené kapie očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme podélně na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme

  2. Na sádle opečeme kotlety z obou stran. Potom je vyjmeme, zmírníme teplotu a na výpeku necháme zpěnit cibuli a sladkou mletou papriku. Vrátíme orestované kotlety, přidáme nakrájenou papriku a ochutíme kmínem. Vše podlijeme vývarem a zakryté zvolna dusíme doměkka

  3. Dušené kotletky se zelenou kapií podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!