Dušené kotletky s kapií recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule hladká mouka masový vývar 4 ks zelená kapie mletý kmín mletá sladká paprika mletý černý pepř vepřové sádlo 4 ks vepřová kotleta s kostí
Postup Dušené kotletky s kapií
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zelené kapie očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme podélně na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme
Na sádle opečeme kotlety z obou stran. Potom je vyjmeme, zmírníme teplotu a na výpeku necháme zpěnit cibuli a sladkou mletou papriku. Vrátíme orestované kotlety, přidáme nakrájenou papriku a ochutíme kmínem. Vše podlijeme vývarem a zakryté zvolna dusíme doměkka
Dušené kotletky se zelenou kapií podáváme s rýží nebo bramborem.