Dušené zelí trochu jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
1 ks cibule
1 hlávka hlávkové zelí
1 balíček kysané zelí
podle chuti
1 lžíce sůl
1 lžíce kmín
2 lžíce hnědý cukr
podle potřeby
1 l voda

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky. Velikost zelí se řídí podle potřebných porcí. Zelí dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo zelí celé potopené, přidáme celý kmín a trochu soli. Odkryté vaříme asi 60 minut. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a osmažíme ji na slanině dozlatova.

  2. Potom přidáme do hrnce k zelí sáček bílého kysaného zelí. Zajímavé a dobré je i červené kysané zelí. Dále přidáme hnědý cukr a dusíme ještě asi 30 minut. Nakonec přidáme cibuli usmaženou na slanině dozlatova, chvíli povaříme a dochutíme solí nebo cukrem.

  3. Dušené zelí trochu jinak podáváme jako přílohu k pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!