Dušený králík po holandsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 500 ml vývar 100 g máslo 1 ks cibule 1 ks celer 1-3 lžíce kečup 2 ks petržel 1 ks paprika zelená 1 ks králík citrónová šťáva 2 lžíce hladká mouka drcený tymián mletý černý pepř chilli omáčka
Postup Dušený králík po holandsku recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Kousky pořádně osolíme a opepříme. Celer a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriky zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a králičí porce na něm osmažíme ze všech stran. a osmažíme na másle ze všech stran. Pak přidáme petržel a celer, cibuli, papriku a společně vše bez podlévání chvíli dusíme. Potom podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a omáčku zahustíme zákletkou z hladké mouky a vody. Do omáčky přidáme kečup, tymián, chilli omáčku a citrónovou šťávu podle chuti. Nakonec omáčku dosolíme a vložíme zpět maso, aby se prohřálo.
Nejlepší přílohou je knedlík.