Dušený králík po holandsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 ml vývar
100 g máslo
1 ks cibule
1 ks celer
1-3 lžíce kečup
2 ks petržel
1 ks paprika zelená
1 ks králík
citrónová šťáva
2 lžíce hladká mouka
drcený tymián
mletý černý pepř
chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Kousky pořádně osolíme a opepříme. Celer a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriky zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a králičí porce na něm osmažíme ze všech stran. a osmažíme na másle ze všech stran. Pak přidáme petržel a celer, cibuli, papriku a společně vše bez podlévání chvíli dusíme. Potom podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  3. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a omáčku zahustíme zákletkou z hladké mouky a vody. Do omáčky přidáme kečup, tymián, chilli omáčku a citrónovou šťávu podle chuti. Nakonec omáčku dosolíme a vložíme zpět maso, aby se prohřálo.

  4. Nejlepší přílohou je knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!