Dvoubarevné meruňkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
těsto
6 ks vejce
20 g kakao
220 g cukr krupice
220 g hladká mouka
krém
200 g žervé
1 balíček vanilkový cukr
250 g smetana ke šlehání
250 g kompotované meruňky
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků a žloutky vyšleháme s půlkou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh. Potom obě hmoty spojíme a přimícháme prosátou mouku.

  2. Těsto rozdělíme na třetiny a do jedné vmícháme kakao. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Světlé těsto pečeme na celém plechu (2/3 těsta). Tmavé těsto na polovině druhého plechu (1/3 těsta). Výhodou je plech, u kterého můžeme posunovat strany. Jinak musíme jako přehrazení na poloviny použít složený alobal.

  3. Korpusy pečeme v troubě předehřáté tak na 180 °C zhruba 8 minut podle zkoušky špejlí.

  4. Oba korpusy necháme na pracovní desce vychladnout, potom otočíme a strhneme papír. Okapané meruňky nakrájíme na kousky. Na ozdobu si připravíme tak 16 malých plátků meruňky. Světlý korpus rozkrojíme na poloviny. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem do tuha. Na stranu si dáme 1/3 šlehačky. Do zbylých 2/3 šlehačky vmícháme žervé a vanilkový cukr. Do poloviny tohoto krému vmícháme pokrájené meruňky.

  5. Nyní na světlý korpus naneseme krém s meruňkami, překryjeme kakaovým korpusem, ten potřeme druhou částí krému bez meruněk, přiklopíme další světlý korpus. Na ten dáme šlehačku, na kterou vidličkou uděláme vlnky. Nakonec šlehačku ozdobíme plátky meruněk. Moučník dáme ztuhnout do ledničky a následně nakrájíme na řezy. Před podáváním můžeme řezy ozdobit lístky meduňky.

  6. Dvoubarevné meruňkové řezy servírujeme jako vynikající moučník k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!