Dýňová polévka z máslové dýně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
10 g máslo
1 ks cibule
3 lžíce olivový olej
3 lžíce sušené mléko
3 ks lahůdková cibulka
1 ks máslová dýně
1 ks zeleninový bujon ve vaničce
podle chuti
sůl
vegeta
muškátový oříšek
příloha
máslo
2 ks rohlík
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s olejem rozpustíme. Na tuku osmahneme nakrájenou lahůdkovou cibulku i oloupaný a nadrobno nakrájený česnek. Přidáme na kostky nakrájenou oloupanou dýni, pokud bude vyškrábaná, nemusí se dlouho vařit. Použijeme-li dýni hokaido, můžeme ji nechat i se slupkou. Zalijeme bujonem, přidáme koření a zalijeme vodou. S množstvím vody opatrně, dýňová polévka má být hustá. Počítáme s tím, že samotná dýně během vaření pustí vodu. Takže já dala vody pouze tolik, aby byla dýně jen lehce potopená.

  2. Dýňovou polévku z máslové dýně vaříme cca 40 minut na mírném plameni. Přidáme sušené mléko rozpuštěné ve vodě, může být i smetana ke šlehání. Dýňvou polévku rozmixujeme a můžeme podávat.

  3. Kdo má rád osmažené houstičky, může přidat k dýňové polévce z máslové dýně ještě osmahlé rohlíky na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!