Dýňové rizoto se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička máslo
1 ks cibule
6 lístků šalvěj
1/2 hrnku parmazán
1,5 hrnek dýně
8 hrnků kuřecí vývar
mletý pepř
4 lístky čerstvá šalvěj
2 hrnky rýže arborio

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dýni očistíme a nakrájíme také na kostičky

  2. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, až zesklovatí. Přidáme rýži arborio a 1,5 hrnku horkého kuřecího vývaru. Vše důkladně promícháme, tak aby rýže nasákla co nejvíce vývaru. Přidáme opět 1,5 hrnku vývaru a promícháme. S dalším vývarem přidáme ještě dýni a šalvěj. Tento postup opakujeme do té doby, než rýže absorbuje většinu vývaru. Podle chuti vmícháme sůl a pepř. Po 25 - 30 minutách ochutnáme. Jestliže nám přebývá mnoho vody, tak ji samozřejmě odlijeme. Rýže má být al dente, tedy pevná, ale křehká. Než přidáme nastrouhaný sýr, necháme dýňové rizoto chvíli odstát

  3. Dýňové rizoto se sýrem servírujeme na hlubokých talířích se snítkou šalvěje

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!