Dýňový krém se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty undefined

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 - 3 lžíce máslo
1 ks cibule
1 kelímek zakysaná smetana
1 - 2 špetky muškátový oříšek
1 - 2 špetky mletý kmín
1 ks dýně hokaido
1 lžička koření Horalka
chia semínka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, stejně se ve finále rozmixuje, takže to stačí. Česnek oloupeme. Menší dýni hokaido omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme měkký střed a nakrájíme na kostky

  2. Na másle ve velkém hrnci nejprve osmahneme cibulku, když zesklovatí, přidáme dýni a za občasného míchání pár minut restujeme. Přidáme koření, česnek a sůl, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Vaříme cca 15 minut, dokud není dýně měkká. Dýňovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému, poté přidáme hustou zakysanou smetanu a znovu promixujeme. Podle potřeby dýňový krém dochutíme

  3. Dýňový krém se zakysanou smetanou podáváme horký a zdobíme nejrůznějšími semínky. Polévka je sytá, takže není třeba přikusovat žádné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!