Dýňový perník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
2 ks vejce
50 g mouka
2 lžíce dýňová semínka
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
0 lžiček mletý zázvor
0.4 lžičky mletý hřebíček
0 lžiček mletý muškátový oříšek
500 g dýňová dužina
50 g třtinový cukr
na ozdobu
1-2 lžíce dýňová semínka
Postup Dýňový perník recept
Postup přípravy receptu
-
Dýňovou dužinu nakrájíme na kousky a v mírně osolené vodě ji asi 8 minut povaříme. Pak ji vyjmeme a necháme okapat. Rozehřejeme si troubu na 170 - 180 °C. Obdélníkovou formu nebo malou dortovou formu vyložíme pečícím papírem.
Měkkou dýni na prkénku rozmačkáme vidličkou a dáme do mísy. Přidáme zbylé ingredience a vymícháme těsto.
Těsto na dýňový perník rovnoměrně rozprostřeme do připravené formy, posypeme dýňovými semínky na ozdobu, vložíme trouby a pečeme asi 30 - 40 minut.
Upečený dýňový perník vyjmeme z trouby a necháme vychladit. Nakrájíme jej a můžeme podávat.