Empáda s koriandrovým dresinkem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
4 stroužky česnek
1 lžička sůl
50 g máslo
250 ml mléko
1 ks cibule
20 g droždí
2 ks žloutky
1 ks limetka
1 lžička chilli
0,25 l kuřecí vývar
500 g hladká mouka
2 lžičky dijonská hořčice
10 g nastrouhaný čerstvý zázvor
0,5 lžiček mletý hřebíček
30 g vepřové sádlo
225 ml podzemnicový olej
0,25 kg kuřecí játra
čerstvě mletý pepř
4 lžíce čerstvé máslo
mořská sůl
rostlinný olej na smažení
1 špetka nasekaný koriandr
1 ks malá zelená paprika
0,5 kg libové mleté hovězí maso
0,5 lžic nasekaný tymián
2 lžíce čerstvý posekaný koriandr
créme fraîche
0,5 kg libové mleté vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Masovou náplň připravíme tak, že spojíme obě mletá masa v míse. Osolíme a ochutíme pepřem, chilli a malým panákem whisky Johnnie Walker a prolisovaným česnekem

  2. Jádra nakrájíme nadrobno a orestujeme na cibulce

  3. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso a za prohazování ho opečeme ze všech stran (6 - 9 minut). Potom přisypeme drobně nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme sekaný čerstvý koriandr a dál opékáme. Přidáme postupně zelenou papriku a podlijeme kuřecím vývarem. Směs podusíme, přidáme játra, tymián a hřebíček. Náplň oddělíme od zbylé tekutiny a necháme vychladnout

  4. Do mouky na válu rozdrobíme droždí a kousky povoleného másla a sádla, přidáme sůl, vlažné mléko a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout a potom zpracováváme dál

  5. Těsto vyválíme na asi 2 mm silný plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru asi 12 cm. Kolečka ještě trochu rozválíme, abychom jejich velikost upravili pro obsah náplně. Do jejich středu dáváme připravenou náplň. Naplněná kolečka překlopíme napůl, okraje zmáčkneme, zajistíme otisky vidličky a povrch potřeme rozšlehanými žloutky

  6. Připravené plněné pečivo pečeme asi 20 - 25 minut při 200 °C

  7. Na dresink smícháme žloutky, hořčici, cukr, zázvor, šťávu z limetky a za stálého šlehaní přikapáváme olej. Nakonec zapracujeme créme fraîche

  8. Empáda s koriandrovým dresinkem podáváme jako vynikající chuťovku při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!