Masové empadany recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1,5 lžička sůl 50 g máslo 250 ml mléko 1 ks cibule 3 ks rajče 2 lžíce kečup 1 lžička bazalka 20 g droždí 1 lžička oregano 1 lžička grilovací koření 2 ks kuřecí prsa 500 g hladká mouka 1 špetka chilli koření 1 lžička mletá sladká paprika
Postup Masové empadany
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vlažného mléka, droždí, změklého másla a soli vypracujeme těsto. Dáme ho do mísy a necháme na teplém místě kynout
Mezitím si připravíme náplň. Kuřecí prsa pokrájíme na drobné kostičky. Dáme na pánev a osmahneme. Přidáme sůl, papriku, grilovací koření, oregano, bazalku a špetku chilli. Cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme ji k masu. Zalijeme trochou vody
Rajčata nařízneme, aby nám šla dobře loupat, a necháme chvilku povařit ve vodě. Poté je oloupeme, pokrájíme na malé kousky a rovněž přidáme k masu. Necháme chvilku podusit. Po odpaření veškeré vody přidáme kečup. Směs necháme vychladnout. Masovou náplň můžeme obměnit sýrovou náplní, nebo můžeme místo kuřecích prsou použít mleté maso
Z těsta vyválíme tenký plát a pomocí sklenice vykrajujeme kolečka. Velikost záleží na nás. Kolečka plníme kuřecí směsí. Poté je pevně přimáčkneme a uděláme měsíčky. Masové empadany dáváme na plech, pomažeme rozšlehaným žloutkem. Masové empadany pečeme při 200 °C asi 20 minut
Masové empadany podáváme podle chuti. Dobré jsou teplé i studené.