Masové empadany recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1,5 lžička sůl
50 g máslo
250 ml mléko
1 ks cibule
3 ks rajče
2 lžíce kečup
1 lžička bazalka
20 g droždí
1 lžička oregano
1 lžička grilovací koření
2 ks kuřecí prsa
500 g hladká mouka
1 špetka chilli koření
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vlažného mléka, droždí, změklého másla a soli vypracujeme těsto. Dáme ho do mísy a necháme na teplém místě kynout

  2. Mezitím si připravíme náplň. Kuřecí prsa pokrájíme na drobné kostičky. Dáme na pánev a osmahneme. Přidáme sůl, papriku, grilovací koření, oregano, bazalku a špetku chilli. Cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme ji k masu. Zalijeme trochou vody

  3. Rajčata nařízneme, aby nám šla dobře loupat, a necháme chvilku povařit ve vodě. Poté je oloupeme, pokrájíme na malé kousky a rovněž přidáme k masu. Necháme chvilku podusit. Po odpaření veškeré vody přidáme kečup. Směs necháme vychladnout. Masovou náplň můžeme obměnit sýrovou náplní, nebo můžeme místo kuřecích prsou použít mleté maso

  4. Z těsta vyválíme tenký plát a pomocí sklenice vykrajujeme kolečka. Velikost záleží na nás. Kolečka plníme kuřecí směsí. Poté je pevně přimáčkneme a uděláme měsíčky. Masové empadany dáváme na plech, pomažeme rozšlehaným žloutkem. Masové empadany pečeme při 200 °C asi 20 minut

  5. Masové empadany podáváme podle chuti. Dobré jsou teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!