Lín pečený v těstě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 ks vejce 100 ml voda rozmarýn 1 ks citron 500 g hladká mouka mletý bílý pepř citronová šťáva 2 lžíce škrobová moučka 150 g rostlinný tuk sezamová semínka 2 ks ryba lín
Postup Lín pečený v těstě
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme těsto. Z prosáté osolené mouky, škrobové moučky, vajec, vody a tuku vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout. Odležené těsto tence rozválíme na dva pláty
Ryby vykucháme, zbavíme ploutví, omyjeme a osušíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme půl hodiny odležet. Potom dutinu břišní naplníme plátky citronu, snítkou rozmarýnu a rybu zabalíme do rozváleného těsta. Okraje seřízneme podle tvaru ryby, pevně uzavřeme a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme solí a v místech šupin sezamovým semínkem
Rybu v těstě pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova
Lína pečeného v těstě podáváme s citronem. Jako přílohu zvolíme bramborovou kaši, opečené brambory nebo dietní bramborový salát.