Espresso cupcakes s čokoládovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1,5 dl podmáslí 190 g cukr krupice 250 g cukr moučka 200 g hladká mouka 0,75 lžiček jedlá soda 0,75 balíčků kypřící prášek do pečiva 0,33 lžiček vanilkový extrakt 2 lžíce silná káva 70 g kvalitní kakao 50 g kvalitní kakao 300 g Hera máslová příchuť 75 g Hera máslová příchuť 0,5 lžiček kávový extrakt 0,33 lžiček kávový extrakt 1 dl teplá silná káva 200 g kvalitní čokoláda 70%
Postup Espresso cupcakes s čokoládovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 175 °C. Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky
Nejprve si rozehřejeme Heru s máslovou a dáme stranou zchladnout. Do velké mísy si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečení, sodu a cukr. Vejce lehce prošleháme společně s podmáslím. Kávu smícháme společně s rozpuštěnou Herou a extrakty
Všechny tekuté ingredience přidáme do moučné směsi a šleháme tak dlouho, dokud není těsto krásně hladké a všechny ingredience jsou zapracované
Připravené košíčky plníme do 2/3 jejich výšky a v předehřáté troubě pečeme 17 - 20 minut nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá. Po upečení necháme ještě 5 minut odpočinout ve formě a poté všechny dortíky přesuneme na chladící mřížku, kde je necháme zcela vychladnout
Do nerezové misky nalámeme čokoládu a rozpustíme nad vodní lázní. Necháme zchladnout. Heru s máslovou příchutí dáme do mísy robota a šleháme, dokud není krásně nadýchaná a světlá
Postupně přidáváme prosátý moučkový cukr a kakao a opět šleháme, dokud není směs krásně hladká. Přidáme zchladlou rozpuštěnou čokoládu a opět šleháme dohladka
Nakonec už jen zašleháme kávu a kávový extrakt. Pokud není krém dostatečně tuhý, necháme ho ztuhnout asi 30 minut v ledničce
Espresso cupcakes podáváme ozdobené čokoládovým krémem
Zdroj: Pecenijeradost.cz