Espresso cupcakes s čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
1,5 dl podmáslí
190 g cukr krupice
250 g cukr moučka
200 g hladká mouka
0,75 lžiček jedlá soda
0,75 balíčků kypřící prášek do pečiva
0,33 lžiček vanilkový extrakt
2 lžíce silná káva
70 g kvalitní kakao
50 g kvalitní kakao
300 g Hera máslová příchuť
75 g Hera máslová příchuť
0,5 lžiček kávový extrakt
0,33 lžiček kávový extrakt
1 dl teplá silná káva
200 g kvalitní čokoláda 70%

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 175 °C. Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky

  2. Nejprve si rozehřejeme Heru s máslovou a dáme stranou zchladnout. Do velké mísy si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečení, sodu a cukr. Vejce lehce prošleháme společně s podmáslím. Kávu smícháme společně s rozpuštěnou Herou a extrakty

  3. Všechny tekuté ingredience přidáme do moučné směsi a šleháme tak dlouho, dokud není těsto krásně hladké a všechny ingredience jsou zapracované

  4. Připravené košíčky plníme do 2/3 jejich výšky a v předehřáté troubě pečeme 17 - 20 minut nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá. Po upečení necháme ještě 5 minut odpočinout ve formě a poté všechny dortíky přesuneme na chladící mřížku, kde je necháme zcela vychladnout

  5. Do nerezové misky nalámeme čokoládu a rozpustíme nad vodní lázní. Necháme zchladnout. Heru s máslovou příchutí dáme do mísy robota a šleháme, dokud není krásně nadýchaná a světlá

  6. Postupně přidáváme prosátý moučkový cukr a kakao a opět šleháme, dokud není směs krásně hladká. Přidáme zchladlou rozpuštěnou čokoládu a opět šleháme dohladka

  7. Nakonec už jen zašleháme kávu a kávový extrakt. Pokud není krém dostatečně tuhý, necháme ho ztuhnout asi 30 minut v ledničce

  8. Espresso cupcakes podáváme ozdobené čokoládovým krémem

  9. Zdroj: Pecenijeradost.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!