Falešný marcipán pro potahování i modelování recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 4-5 lžic voda 4-5 lžic med 320 g cukr moučka 2 lžíce mandlové aroma 30 g tuk omega 200 g polotučné sušené mléko
Postup Falešný marcipán pro potahování i modelování recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr moučka a sušené mléko prosejeme, přidáme rozpuštěný tuk na pečení, 4 - 5 rovných lžic medu a vody a 2 lžíce mandlového aroma. V původním receptu, který mám od Anelis, byla uvedena celá lahvička aroma. To se mi však zdálo až moc, já dávám 2 lžíce a stačí to.
Hmotu dobře zpracujeme. Ve finále by měla mít konzistenci modelíny a být lesklá. S falešným marcipánem můžeme hned pracovat. Hmotu uchováváme řádně zabalenou v mikrotenovém sáčku někde v chladu. Před dalším použitím strčíme hmotu na pár sekund do mikrovlnné trouby a propracujeme mokrýma rukama.
Falešný marcipán používáme pro potahování i modelování různých sladkostí podle fantazie.