Falešný marcipán pro potahování i modelování recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
4-5 lžic voda
4-5 lžic med
320 g cukr moučka
2 lžíce mandlové aroma
30 g tuk omega
200 g polotučné sušené mléko

Postup přípravy receptu

  1. Cukr moučka a sušené mléko prosejeme, přidáme rozpuštěný tuk na pečení, 4 - 5 rovných lžic medu a vody a 2 lžíce mandlového aroma. V původním receptu, který mám od Anelis, byla uvedena celá lahvička aroma. To se mi však zdálo až moc, já dávám 2 lžíce a stačí to.

  2. Hmotu dobře zpracujeme. Ve finále by měla mít konzistenci modelíny a být lesklá. S falešným marcipánem můžeme hned pracovat. Hmotu uchováváme řádně zabalenou v mikrotenovém sáčku někde v chladu. Před dalším použitím strčíme hmotu na pár sekund do mikrovlnné trouby a propracujeme mokrýma rukama.

  3. Falešný marcipán používáme pro potahování i modelování různých sladkostí podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!