Falešný marcipán recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
30 dkg cukr
1 ks vejce
10 dkg máslo
10 dkg sušené mléko
podle chuti
mandlová příchuť
na obalení
jemný krystalový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku. Žloutek odložíme stranou, v tomto receptu budeme potřebovat pouze bílek.

  2. Cukr, sušené mléko, máslo, bílek a mandlovou příchuť zpracujeme na vále. Z těsta tvoříme malé kuličky, které obalíme v jemném krystalovém cukru.

  3. Kuličku vtlačíme do formičky, vyklopíme a necháme volně usušit.

  4. Potom falešný marcipán lepíme marmeládou na upečené a vychladlé linecké tvary, můžeme přizdobit i čokoládovou polevou podle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!