Falešný zajíc recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
vývar
2 ks vejce
2 lžíce petrželka
200 ml mléko
1 ks cibule
tymián
1 lžička hořčice
2 lžíce kečup
1 ks houska
oregano
100 g žampiony
hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
mletý bílý pepř
1 svazek polévková zelenina
200 g mleté maso (vepřové)
200 g mleté maso (telecí)
200 g mleté maso (hovězí)
nádivka
2 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Housku nakrájíme na drobné kostičky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vejce uvaříme natvrdo (8 - 10 minut), zchladíme a loupeme. Polévkovou zeleninu a žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Mleté maso promícháme. Přidáme namočenou a vymačkanou housku, cibuli, bylinky, vejce, mléko a podle chuti směs osolíme. Uvařená a oloupaná vejce obalíme masovou hmotou a vytvarujeme podlouhlou roládu, kterou dáme péct do rozpálené trouby.

  3. Po chvíli přidáme masu připravenou zeleninu. Vše podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut.

  4. Maso po dopečení vyjmeme, ve výpeku podusíme žampiony a nakonec vmícháme zakysanou smetanu a hořčici s kečupem.

  5. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!