Falešný zajíc recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl vývar 2 ks vejce 2 lžíce petrželka 200 ml mléko 1 ks cibule tymián 1 lžička hořčice 2 lžíce kečup 1 ks houska oregano 100 g žampiony hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana mletý bílý pepř 1 svazek polévková zelenina 200 g mleté maso (vepřové) 200 g mleté maso (telecí) 200 g mleté maso (hovězí) nádivka 2 ks vejce
Postup Falešný zajíc recept
Postup přípravy receptu
-
Housku nakrájíme na drobné kostičky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vejce uvaříme natvrdo (8 - 10 minut), zchladíme a loupeme. Polévkovou zeleninu a žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
Mleté maso promícháme. Přidáme namočenou a vymačkanou housku, cibuli, bylinky, vejce, mléko a podle chuti směs osolíme. Uvařená a oloupaná vejce obalíme masovou hmotou a vytvarujeme podlouhlou roládu, kterou dáme péct do rozpálené trouby.
Po chvíli přidáme masu připravenou zeleninu. Vše podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut.
Maso po dopečení vyjmeme, ve výpeku podusíme žampiony a nakonec vmícháme zakysanou smetanu a hořčici s kečupem.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší