Farmářská pečeně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
mletý pepř
anglická slanina
celý pepř
1 kg kysané zelí
1 ks vepřová pečeně
voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nařežeme podélně do hloubky cca 7 cm. Následně osolíme a to hlavně do nařezaných částí a do každé kapsy vložíme kuličku pepře. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky (přibližně půl centimetru) a vkládáme do kapsy. (Čím tučnější, tím lepší.) Větší cibuli nakrájíme na měsíčky v podobné šířce jako anglickou slaninu a vložíme ke slanině

  2. Pečeni vložíme do vymazaného pekáče sádlem a celou pečeni ještě jednou posolíme hrubozrnnou solí a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a smícháme s kysaným zelím a rozsypeme kolem pečeně. Zelí s anglickou slaninou podlijeme hrnkem vody a zlehka po obvodu polije tekutým kořením

  3. Pekáč přikryjem alobalem a uděláme do něj pár děr, vložíme do trouby péct na 90 minut s teplotou 200 °C. Poté sundáme alobal a vrátíme zpátky na cca 30 minut a necháme jí dopéct dozlatova

  4. Farmářskou pečeni podáváme s bramborovým knedlíkem, ale chutná je i jen čistě se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!