Fazole zapečené s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 dl olej
sůl
1 kg cibule
500 g bílé fazole
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bílé fazole, které se nazývají tetovské, den předem namočíme. Když nabobtnají, uvedeme je v téže vodě do varu, pak je scedíme, zalijeme čerstvou horkou vodou a uvaříme doměkka.

  2. Pak vodu scedíme a použijeme na polévku, fazole osolíme a opepříme.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na 2 dl oleje ji osmahneme dozlatova. Ppak ji osolíme, opepříme a opaprikujeme.

  4. Kameninovou nádobu (nebo zapékací mísu) vymažeme olejem a skládáme do ní střídavě vrstvy fazolí a cibule. Každou vrstvu cibule přitom zaléváme olejem. Dole i nahoře jsou fazole. Nahoru zase přijde olej.

  5. Nádobu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut při 220 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!