Zelná polévka s fazolemi a slaninou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 500 ml vývar 2 lžíce máslo 3 ks brambory 250 ml mléko kmín 1 - 2 lžíce hrubá mouka 6 plátků anglická slanina mletý černý pepř 300 g bílé hlávkové zelí 150 g červené fazole v nálevu
Postup Zelná polévka s fazolemi a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Čerstvé bílé zelí očistíme a nakrouháme najemno. Fazole necháme okapat. Mléko prošleháme s moukou. Slaninu necháme nasucho rozškvařit
Zelí nakrouháme najemno a v sítu spaříme vařící vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Vše zalijeme mlékem s moukou, přidáme fazole a krátce povaříme. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme máslem
Vařené brambory rozdělíme na porce, přelijeme zelnou polévkou s fazolemi a ozdobíme opečenou slaninou. Zelnou polévku s fazolemi a slaninou podáváme s pečivem
Dobrou chuť Vám přeje Otma