Fazolková polévka s uzeným masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 2 - 3 ks brambory majoránka 1 ks cibule 150 ml smetana pažitka 1 - 2 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř 1 kostka zeleninový vývar mletý kmín 400 g zelené fazolky 350 g uzený bok
Postup Fazolková polévka s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Uzený bůček si nakrájíme na malé kousky, fazolové lusky omyjeme a také překrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno
V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme uzené maso a opékáme skoro dozlatova. Pak přihodíme cibuli, společně chvíli smažíme. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a zasypeme moukou. Osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme kostku vývaru, brambory, fazolky, osolíme, přidáme kmín a vaříme mírným varem, až zelenina změkne. Poté fazolkovou polévku zalijeme smetanou, přidáme pepř, majoránku a nakonec sekané bylinky
Fazolkovou polévku s uzeným masem podáváme teplou.