Fazolková polévka s koprem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 300 g brambory 200 ml mléko 500 ml voda olivový olej mletý bílý pepř 1 kostka zeleninový bujon 100 g fazolové lusky 2 lžíce nasekaný čerstvý kopr 2 lžíce jemně nakrájená cibule
Postup Fazolková polévka s koprem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Zelené fazolové lusky očistíme, zbavíme stopek a omyjeme. Překrojíme na půlky. Můžeme také použít mražené fazolové lusky. Kopr omyjeme a nasekáme nadrobno
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, vložíme fazolové lusky, podlijeme 2 lžícemi vody, přisolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme doměkka
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Nyní asi jednu třetinu brambor z hrnce vyjmeme a odložíme stranou. Zbytek brambor opět přivedeme k varu, vložíme zeleninový bujon a krátce povaříme. Ponorným mixérem rozdrtíme brambory na kaši. Tím se polévka zahustí. Přilijeme mléko, přidáme dušené fazolky, usekaný kopr a vše necháme přejít varem
Na talíře vložíme odložené brambory, které přelijeme fazolkovou polévkou
Podle chuti můžeme fazolkovou polévku s koprem ještě přikyselit.