Naše hovězí na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 paličky česnek
1 lžička sůl
1 - 2 lžíce plnotučná hořčice
2 ks větší cibule
1 - 2 lžíce olej nebo sádlo
instantní jíška
500 - 600 g hovězí přední nebo kližka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky

  2. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli usmažíme lehce dorůžova na troše oleje nebo sádla v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy. Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky česneku, které se při dušení rozpadnou. Zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso z větší části ponořené. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 1 hodinu (do změknutí). Podle toho, kolik potřebujeme šťávy, tak přilijeme vroucí vodu a zahustíme instantní tmavou jíškou

  3. Hovězí na česneku podáváme s knedlíkem, ale dobré jsou i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!