Naše hovězí na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 paličky česnek 1 lžička sůl 1 - 2 lžíce plnotučná hořčice 2 ks větší cibule 1 - 2 lžíce olej nebo sádlo instantní jíška 500 - 600 g hovězí přední nebo kližka
Postup Naše hovězí na česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky
Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli usmažíme lehce dorůžova na troše oleje nebo sádla v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy. Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky česneku, které se při dušení rozpadnou. Zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso z větší části ponořené. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 1 hodinu (do změknutí). Podle toho, kolik potřebujeme šťávy, tak přilijeme vroucí vodu a zahustíme instantní tmavou jíškou
Hovězí na česneku podáváme s knedlíkem, ale dobré jsou i těstoviny.