Švestkový koláč z domácí pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- olej 1/2 lžičky sůl 100 g máslo 100 g máslo 2 ks žloutek švestky 100 g cukr krupice 4 - 6 lžic cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 500 g hladká mouka citronová kůra 4 - 6 lžic polohrubá mouka 250 g vlažné mléko
Postup Švestkový koláč z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny naskládáme ingredience v tomto pořadí: mléko, žloutky, máslo, cukr, hladká mouka, sůl, citronová kůra a rozmačkané droždí. Zapneme pekárnu na program Kynuté těsto. Moje pekárna ukáže čas 1:25 a tu dobu ji nechám pracovat a nechat kynout těsto
Zatím si připravím švestky a drobenku. Umyté švestky krájíme na půlky a odstraníme pecky. Drobenku uděláme asi z 100 g másla, sáčku vanilkového cukru, 4 - 6 lžic polohrubé mouky a stejného množství moučkového cukru. Je lepší počkat se zpracováním drobenky, až máslo trochu povolí
Vykynuté těsto vyjmeme z domácí pekárny, rozválíme na pečicím papíru, vložíme na plech a klademe švestky jednu vedle druhé. Výsledný moučník posypeme rovnoměrně připravenou drobenkou
Jakmile máme rozpálenou troubu, vložíme moučník a pečeme na nižším stupni asi 20 minut. Je dobré švestkový koláč kontrolovat, abychom ho nespálili.