Macaroni s olihněmi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce petrželka
2 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
350 g olihně
2 ks bobkový list
pepř
7 lžic olivový olej
150 ml červené víno
1 hrnek rybí vývar
1 lžička sušené oregano
2 hrnky macaroni
350 g oloupaná rajčata
křupavé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící oleje pouze 3 minuty. Scedíme je a udržujeme v teple

  2. Na zbývajícím oleji opékáme cibuli, až zesklovatí, potom přidáme olihně a rybí vývar a mírně vaříme 5 minut. Přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak, rajčata, oregano (dobromysl) a bobkové listy. Omáčku přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme dalších 5 minut

  3. Do omáčky vmícháme těstoviny, rendlík přikryjeme pokličkou a směs 10 minut zvolna vaříme do zhoustnutí. Zůstává-li omáčka stále ještě příliš řídká, odstraníme pokličku a pokrm ještě několik minut vaříme

  4. Bobkové listy vyjmeme. Do omáčky nasypeme většinu petrželky, zbytek použijeme na ozdobu. Těstoviny s olihněmi upravíme na nahřáté talíře, posypeme petrželkou a podáváme s křupavým pečivem

  5. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!