Fazolový salát s uzeným masem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 stroužek česnek sůl 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 ks bobkový list 50 ml olivový olej 50 ml olivový olej 1 lžička červený vinný ocet čerstvá petrželka mletý černý pepř 6 kuliček celý černý pepř 50 g ječné kroupy 1 plechovka sterilované červené fazole 250 g vařená uzená plec
Postup Fazolový salát s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme zálivku. Stroužek česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s olejem a octem. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme rozležet
Uzené maso očistíme a uvaříme ve vodě spolu s bobkovým listem, černým pepřem, stroužkem česneku a cibulí. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Ječné kroupy spaříme a uvaříme v uzeném vývaru doměkka. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Červené konzervované fazole necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme na jemné nudličky
Studené uzené maso promícháme s kroupami, fazolkami a nakrájenou mrkví. Přidáme usekanou petrželku a vše spojíme se zálivkou
Fazolový salát s uzeným masem a kroupami podáváme studený a dobře odležený. Vhodnou přílohou je tmavé pečivo nebo česnekový toast.