Fazolový salát se smetanou a vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 dl smetana
500 g bílé fazole
3 ks vejce natvrdo
podle chuti
cukr
sůl
ocet
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Bílé fazole přebereme, propláchneme, namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Po 3 hodinách je uvaříme doměkka v téže vodě, v níž byly namočené. Měkké fazole scedíme.

  2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, žloutky prolisujeme a rozšleháme se smetanou. Bílky nadrobno pokrájíme.

  3. Okapané fazole promícháme se zálivkou z octa, cukru a soli a poklademe cibulí pokrájenou na jemná kolečka. Takto připravené fazole s cibulí přelijeme žloutkovou smetanou, posypeme mletou sladkou paprikou a nakonec i nasekanými bílky. A máme hotovo.

  4. Fazolový salát se smetanou a vejci podáváme vychlazený s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!