Fíkový džem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks citron
10 ks fíky
250 g cukr krupice
1 ks celá skořice
1 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Fíky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Zasypeme cukrem, přidáme vydlabaná semínka z vanilkového lusku, celou skořici, promícháme a necháme odstát přes noc.

  2. Druhý den směs ochutnáme a přidáme čerstvou šťávu vymačkanou z citronu. Směs přivedeme k varu a vaříme, dokud se fíky nerozvaří a směs nezhoustne. Trvá to asi 30 minut. Z fíkového džemu vyjmeme celou skořici.

  3. Hotový džem nalijeme do vyvařených sklenic, zavíčkujeme a na 80 °C zavaříme. Po 20 minutách máme hotovo.

  4. Fíkový džem používáme podle potřeby a chuti jako každý jiný džem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!