Filé na paprice a bramborách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
paprika
kmín
1/2 ks citron
olivový olej
1 ks velká cibule
4 - 6 kostek rybí filé
3 ks velká paprika
1 kg nové brambory
koření na ryby
křenová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé necháme rozmrazit a každou kostku pokapeme citronovou šťávou. Kostky dobře osolíme, potřeme křenovou pastou a posypeme kořením na ryby. Necháme chvíli stát

  2. Papriku a cibuli očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky. Půlku cibule na kostky, půlku na plátky. Část papriky si odložíme na pozdější ozdobení

  3. Mezitím si připravíme brambory. Pořádně je očistíme, uvaříme i se slupkou v osolené vodě doměkka. Scedíme, oloupeme a nakrájíme podélně na půlky nebo čtvrtky

  4. Vyšší plech vymažeme olejem, posypeme plátky cibule, poklademe brambory, které hustě posypeme kmínem a podle potřeby ještě osolíme. Necháme zapékat při vyšší teplotě. Občas promícháme

  5. Teď přichází na řadu filety. Na pánvi (asi se lžící olivového oleje) osmažíme nejprve na kostičky nakrájenou cibuli s nudličkami papriky, po osmahnutí dozlatova přidáme kostky filé a zprudka osmahneme z obou stran. Během opékání znovu posypeme rybím kořením. Když nám maso zbělá, máme hotovo. Musí nám zbýt vypečená šťáva

  6. K zapečeným bramborám přidáme filety a brambory pokapeme výpekem. Dalších 5 minut společně prohříváme v troubě. Déle ne, rybí maso by se vysušilo

  7. Filé na paprice a bramborách podáváme ihned, na talíři doplníme čerstvou paprikou. Na dozdobení můžeme přidat trochu křenové pasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!