Filé pangasius na zelenině se sýrovou krustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pórek
200 g tvrdý sýr
1 balíček mražená zelenina s kukuřicí
2-4 plátky pangasuis
podle chuti
sůl
0 ks citron
mletý černý pepř
omáčka
1 plátek máslo
mléko
3 lžíce hladká mouka
příloha
brambory
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Filé pangasia vytáhneme z mrazáku a necháme odstát asi 30 minut. Potom filé posolíme, popepříme čerstvě mletým pepřem a zakápneme citronovou šťávou.

  2. Mezitím zapneme remosku. Když je rozpálená, nasypeme dovnitř mraženou zeleninovou směs podle chuti. Dále můžeme přidat nakrájený čerstvý pórek. Zakápneme olivovým olejem, posolíme a necháme chvíli péct. Dále si dáme vařit přílohu, například můžeme uvařit brambory v papinovém hrnci.

  3. Na asi 1 cm plátek másla rozpustíme 3 lžíce hladké mouky a po důkladném promíchání začneme po trochách přilévat mléko. Nejprve po lžicích a poté můžeme po větších dávkách, až dosáhneme krémově husté konzistence. Bešamel sundáme z plotny, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  4. Po 20 minutách pečení již je zelenina připravena, dáme na ni plátky filé, které jsou dostatečně osolené. Poté potřeme bešamelem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem, například parmazánem. Necháme zapéct dozlatova, trvá to asi 25 minut.

  5. Filé pangasius na zelenině se sýrovou krustou podáváme s uvařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!