Filé pangasius na zelenině se sýrovou krustou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks pórek 200 g tvrdý sýr 1 balíček mražená zelenina s kukuřicí 2-4 plátky pangasuis podle chuti sůl 0 ks citron mletý černý pepř omáčka 1 plátek máslo mléko 3 lžíce hladká mouka příloha brambory podle potřeby olivový olej
Postup Filé pangasius na zelenině se sýrovou krustou recept
Postup přípravy receptu
-
Filé pangasia vytáhneme z mrazáku a necháme odstát asi 30 minut. Potom filé posolíme, popepříme čerstvě mletým pepřem a zakápneme citronovou šťávou.
Mezitím zapneme remosku. Když je rozpálená, nasypeme dovnitř mraženou zeleninovou směs podle chuti. Dále můžeme přidat nakrájený čerstvý pórek. Zakápneme olivovým olejem, posolíme a necháme chvíli péct. Dále si dáme vařit přílohu, například můžeme uvařit brambory v papinovém hrnci.
Na asi 1 cm plátek másla rozpustíme 3 lžíce hladké mouky a po důkladném promíchání začneme po trochách přilévat mléko. Nejprve po lžicích a poté můžeme po větších dávkách, až dosáhneme krémově husté konzistence. Bešamel sundáme z plotny, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Po 20 minutách pečení již je zelenina připravena, dáme na ni plátky filé, které jsou dostatečně osolené. Poté potřeme bešamelem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem, například parmazánem. Necháme zapéct dozlatova, trvá to asi 25 minut.
Filé pangasius na zelenině se sýrovou krustou podáváme s uvařenými brambory.