Filé z duhového pstruha s lanýžovým máslem a ragú z černého kořene recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g máslo 2 ks rajčata 1 lžíce smetana 100 g šalotka 1 dl bílé víno 400 g černý kořen 600 g filety z duhového pstruha (4 x 150 g) 1 lžička zimní sekaný lanýž 1 dl olivový olej virgin
Postup Filé z duhového pstruha s lanýžovým máslem a ragú z černého kořene
Postup přípravy receptu
-
Očištěné filety ze pstruha zprudka opečeme s bylinkami na olivovém oleji, poklademe lanýžovým máslem a necháme na teple rozpustit na rybě
Černý kořen oloupeme a v mléce povaříme do poloměkka. Nakrájíme na menší kousky a podusíme s najemno nasekanou šalotkou na másle. Ochutíme, přidáme nasekané bylinky, lžíci smetany a oloupaná,
na kostičky nakrájená rajčata
Lanýžové máslo a nasekané zimní lanýže smícháme se změklým máslem, bylinkami, trochou bílého vína a vyšleháme do hladka
Filé z duhového pstruha s lanýžovým máslem a ragú z černého kořene servírujeme na horkých talířích s rybou přelitou lanýžovým máslem.