Finský strouhaný salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks celer
1 ks jablko
2 ks mrkev
1 sklenice červená řepa
zálivka
cukr
sůl
3-4 lžíce jogurt
1 ks cibule
1-2 lžíce majonéza
5 lžic kečup
1 špalíček křen
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Řepu scedíme a necháme okapat. Mrkev a celer oloupeme. Jablko očistíme, zbavíme jádřince a spolu s mrkví a celerem je nastrouháme nahrubo. Ještě nemícháme, protože řepa vše zabarví.

  2. Připravíme si zálivku. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Jogurt smícháme s kečupem a majonézou. Vmícháme křen, cibuli a podle chuti zálivku okořeníme paprikou, solí, pepřem a dosladíme cukrem. Dresink necháme v lednici vychladnout.

  3. Těsně před podáváním smícháme řepu s mrkví, celerem a jablkem. Nakonec vše lehce zalijeme dresinkem a ihned podáváme.

  4. Finský strouhaný salát je nejlepší s křupavými tousty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!